top of page
Image by Darren Lawrence

Ayahuasca

Stap in je binnenwereld en ga op een avontuurlijke reis

Anchor 2

Een reis naar sleutels tot nieuwe inzichten, tot beweging en verandering

● Een plant medicijn dat een poort opent naar groei, transformatie en nieuwe vergezichten

Ayahuasca is de verzamelnaam van de drank. Letterlijk betekent het ‘liaan van de ziel’ en wordt het ook wel ‘plantteacher’ genoemd. In het Amazonewoud van Zuid-Amerika wordt Ayahuasca al duizenden jaren gebruikt als een zuiverend en genezend medicijn. Het opent de poort naar inzichten die in ons dagelijks leven niet, of niet gemakkelijk, toegankelijk zijn. 

● Ayahuasca brengt een veranderd en verscherpt bewustzijn teweeg, alsof je een andere wereld binnengaat.

Een Ayahuasca-ervaring is een reis door onbekende landschappen in jezelf, waar je verwonderd van terugkeert. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en perspectieven. Je maakt diep contact met je onderbewuste en kunt op een intense manier reflecteren op jezelf. Je ervaart dat je deel uitmaakt van een veel groter geheel en wordt overweldigd door liefde.

 

Bepaalde dingen die vroeger ingewikkeld leken, kunnen plotseling verrassend eenvoudig worden. Op deze manier ben je in staat om niet-helpende patronen los te laten. Je vervangt ze door helpende patronen.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat Ayahuasca nieuwe verbindingen tussen hersengebieden creëert. Zo kun je letterlijk met een versterkt brein naar je problemen kijken.

Image by Aniketh Kanukurthi
Image by Illiya Vjestica

● Ayahuasca wordt vaak verkeerd gespeld: Ajauaska, aioaska, ayawaska, aiauaska.. 

Je gedachten en gevoelens krijgen een andere betekenis met het innemen van Ayahuasca, ook wel 'drank van de ziel' genoemd. De drank wordt ceremonieel genuttigd en heeft een sterk reinigende, visionaire en helende werking. 

Ayahuasca kan ook confronterend zijn, omdat je Inner Healing Intelligence je spiegels van je ziel laat zien, die kunnen betekenen dat je iets moet veranderen om te kunnen groeien. Het komt ook voor dat je zeer intens mag beleven waar blokkades in je huidige leven vandaan komen. En wat je zelf (on)bewust in stand houdt.

● Meer over Ayahuasca 

Een drank die op verschillende wijzen bereid kan worden met verschillende ingrediënten. Het heeft een tweeledige werking: een component werkt als MAO-remmer, die zorgt ervoor dat de tweede component, de DMT houdende plant zijn werk kan doenGemiddeld duurt een Ayahuasca reis ongeveer 6-8 uur. 

 

Plantceremonies zijn niet voor iedereen geschikt. Alvorens je deelneemt aan een ceremonie moet je eigenlijk altijd een intake formulier invullen.
Als één of meerdere van onderstaande contra-indicaties op jou van toepassing zijn kun je beter niet deelnemen. Het is namelijk gevaarlijk deze stoffen te combineren met Ayahuasca.

Voor wie? 

Als je openstaat voor nieuwe inzichten en lessen over jou en de dingen die voor jou belangrijk zijn onder ogen wil zien. Als je zelfkennis wil krijgen en bereid bent in alle spiegels te kijken en verantwoordelijkheid wil nemen voor je leven.

 

Het kan ook geschikt zijn voor mensen die op de een of andere manier geconfronteerd blijven worden met herhalende patronen. Dat kan moeite hebben met het nemen van beslissingen zijn, of met levensvraagstukken. Of het niet (meer) voelen van zelfliefde. Of problemen hebben met somberheid, angst of verslavingen.

 

Je kunt belangrijke inzichten krijgen in de problemen van je leven en deze zelf onderzoeken met je ‘inner healing wisdom’ die je vanuit liefde, een ander perspectief laat zien. Want je Eigen Wijsheid is de meest pure bron van jou waarheid. 

 

Er zijn talloze problemen en vragen waarvoor onze plantceremonies kunnen bijdragen aan een nieuw perspectief. Denk bijvoorbeeld aan: Burn-out, Depressie, Stress, Verdriet, Eenzaamheid, Negatief zelfbeeld en meer.  

 

Vooral vanuit het oogpunt van persoonlijke groei, is het een hele bijzondere ervaring om kennis te maken met je eigen innerlijke belevingswereld, die rijker is dan je je kunt voorstellen.

● Ceremonie informatie

MindTravellers biedt verschillende psychedelische reizen aan. Dit kan individueel of in kleine groepen (4 tot 8 personen). Er zijn ook groepssessies tot maximaal 10 personen.

 

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vinden privé-sessies plaats. Groepssessies zijn er twee keer per week en starten op vrijdag en zaterdag om 12.00 uur tot de volgende dag 11.00 uur.

We verwelkomen je graag in ons pand, een sfeervolle ceremonie ruimte in Culemborg, centraal in Nederland. Het is dicht bij de rivier, een mooie plek om de Ayahuasca reis met elkaar te integreren. Je zult je bij ons gelijk thuis voelen.

Na de groepsreis blijven de deelnemers bij ons overnachten. We beschikken over ruime gedeelde slaapkamers hiervoor. Onze ceremonies hebben altijd een mindfulness component als onderdeel van de integratie; met elkaar in de natuur. 

Meditating in Nature_edited.jpg

● Wat kun je verwachten?

Eigenlijk is het onmogelijk om de effecten van Ayahuasca in woorden te beschrijven. Het is een reis door een onbekend landschap waar je verbaasd van terugkeert, met een rugzak gevuld met nieuwe inzichten en ideeën. Mensen zeggen vaak achteraf dat het was alsof ze met een versie van zichzelf konden spreken vanuit een diepe bron van wijsheid. 

 

Dit intense proces kan confronterend zijn. Er kunnen verborgen emoties naar boven komen die moeilijk te dragen lijken. Maar weet dat Ayahuasca je in de regel nooit meer laat zien dan je aankunt. Bovendien zorgen wij voor professionele, liefdevolle en bovenal veilige begeleiding tijdens je reis.

 

Als je besluit dit te doen, staat je een fantastische en in vele opzichten verrijkende reis te wachten. Wat je op deze reis zult ervaren en tegenkomen is van tevoren niet bekend. Net zoals de Indianen de natuur vertrouwden, kun je erop vertrouwen dat je reis je precies zal geven wat je nodig hebt. En dat je de vaardigheden hebt om te werken met wat je gegeven wordt.

 

● Ayahuasca studie bij de Universiteit van Maastricht

de Universiteit van Maastricht ondersteunt onderzoeken die de gunstige werkingen van psychedelica laten zien op de geestelijke gezondheid.

 

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht. De Medisch Ethische Commissie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht heeft dit onderzoek goedgekeurd. Het doel van deze studie is om de veiligheid en verdraagbaarheid te onderzoeken, evenals de effecten op symptomen van depressie van een psychedelisch onderzoeksmiddel bij patiënten met depressie die niet voldoende reageerden op eerdere therapieën (de zogenaamde therapieresistente depressie).

Beneath the social mask we wear every day, we have a hidden shadow side: an impulsive, wounded, sad, or isolated part that we generally try to ignore. The Shadow can be a source of emotional richness and vitality, and acknowledging it can be a pathway to healing and an authentic life. – C. Zweig & S. Wolf

Uni. Maastricht
bottom of page