top of page
Image by Plants for Persephone

Cannabis Ceremonie

Ontdek de zachte diepgang van Cannabis

Ontdek de potentie van Cannabis Ceremonies: een veilige, prettige, legale en verrijkende innerlijke reis 

Cannabis ceremonies bieden een unieke gelegenheid om op een veilige, legale en vooral prettige manier een diepgaande innerlijke reis te maken. Stap uit de dagelijkse drukte en duik in de transformerende kracht van deze eeuwenoude praktijk, waarbij cannabis als hulpmiddel wordt ingezet om diepe inzichten en bewustzijnsverruiming te ervaren.

In tegenstelling tot het gebruik van cannabis recreatief, wordt in deze ceremoniële context de nadruk gelegd op veiligheid en verantwoordelijkheid. De deelnemers worden net zoals bij de andere plantmedicijnen gescreend om ervoor te zorgen dat ze fysiek en mentaal geschikt zijn voor de ervaring. Bovendien vindt de ceremonie plaats in een beschermde en comfortabele omgeving, waar de deelnemers kunnen ontspannen en zich kunnen openstellen voor de helende eigenschappen van cannabis.

Leaves

Cannabis ceremonies: zachte diepgang

Cannabis ceremonies staan bekend om hun zachtaardige en ontspannen aard. De ervaring met cannabis kan worden omschreven als subtiel, waarbij deelnemers vaak een gevoel van kalmte, introspectie en milde hallucinaties ervaren.

 

De ceremonie wordt vaak begeleid door een prettige fysieke sensatie en een verhoogd gevoel van verbondenheid met de omgeving. Deze zachte diepgang maakt cannabis ceremonies toegankelijk voor een breder publiek, inclusief beginners in het domein van psychedelica.

Edibles: geen rook of schadelijke stoffen

Cannabis ceremonies zijn gestructureerde bijeenkomsten waarbij cannabis als hulpmiddel wordt gebruikt om een bewustzijnsveranderende ervaring te faciliteren.

 

Hoewel cannabis vaak recreatief wordt gebruikt, is het in de ceremoniële context gericht op het bevorderen van diepgaande introspectie, innerlijke groei en spirituele verbinding. Mindtravellers heeft ervaring met cannabis ceremonies en gebruikt edibles (eetbaar) omdat het vaak een langdurig en gelijkmatig effect heeft. 

Voorbereiding en meer informatie

MT 3 april-35.jpg

Wat je kunt verwachten

Nadat je een edible hebt geconsumeerd, duurt het meestal langer voordat de effecten optreden (meestal tussen 30 minuten en 2 uur). Maar als de effecten eenmaal beginnen, kunnen ze veel langer aanhouden dan bij roken of vapen.

 

Dit betekent dat je gedurende een langere periode kunt genieten van de voordelen van cannabis, zonder dat je herhaaldelijk hoeft te consumeren.

 

De werkzame stoffen (THC en CBD) worden door het spijsverteringsstelsel opgenomen.

Sessie informatie

MindTravellers biedt verschillende psychedelische reizen aan. Dit kan individueel of in kleine groepen (4 tot 8 personen). Er zijn ook groepssessies tot maximaal 14 personen.

 

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vinden privésessies plaats. Je kunt ook zelf een groepje samenstellen, dat kan op donderdag en vrijdag. Onze groepssessies zijn er op zaterdag en starten om 10.00 uur tot circa 21.00. 

Hoe ziet het eruit?


We starten met een informatie sessie van een uur, waarin we alles uitleggen. Dan begint de ceremonie met het zetten van een intentie, op een ceremoniële manier en dan begint je innerlijke reis.


Meestal duurt dit tussen de vier en zes uur, iedereen bepaalt zelf wanneer hij klaar is, zonder tijdsdruk. Tijdens je reis wordt de speciaal samengestelde playlist, afgewisseld met zelfgemaakte muziek door de begeleiders met eigen instrumenten. Je maakt van alles mee, de muziek wordt intens beleefd en voert je mee naar diverse avonturen. 


Na je reis is er een lichte vegetarische maaltijd, gevolgd door een sharing, waarbij je deelt wat je wilt delen. Dat is een belangrijk onderdeel van je integratieproces. 

MindTravellers-4def-fc-2.png

Cannabis effecten

Hoewel de keuze voor cannabis voordelen kan hebben, is het belangrijk op te merken dat ze ook hun eigen uitdagingen met zich meebrengen.

 

Het effect van edibles kan trager beginnen en sterker zijn dan verwacht, daarom is een veilige setting en goede voorlichting belangrijk. Het is essentieel om verantwoordelijkheid te nemen bij het consumeren van edibles en de aanbevolen doseringen  te respecteren. De cannabis zorgt ervoor dat je een sterkere band kunt ervaren met je gedachten, gevoelens en wat er om je heen gebeurt, maar ook dat muziek en het grote genieten sterk bij je binnenkomt.

De werking van cannabis edibles is ook afhankelijk van de individuele stofwisseling en andere factoren, waardoor het effect bij verschillende mensen kan variëren. 

 

Sommige mensen kunnen de intense en visionaire aspecten van sterkere plantmedicijnen overweldigend vinden, vooral als ze nieuw zijn in het domein van psychedelica en dan kan een cannabis ceremonie een toegankelijkere manier zijn om bewustzijnsverruiming te ervaren. Een ander voordeel is dat je ook geen streng dieet hoeft te volgen om mee te doen. 

Intenties

Net als het hebben van een motivatie om een reis bij ons te maken, is het belangrijk om je intentie helder te krijgen. Op deze wijze kun je het meeste uit je reis halen. Wat hoop je met je reis te bereiken, wat wil je er graag uit halen? Een voorbeeld kan zijn; ‘ik wil graag leren wat voor mij belangrijk is op dit moment’. Of ‘wat is mijn eigen rol in ….. ‘

Denk hier de dagen voor je reis alvast over na, of schrijf een aantal ideeën op. In de groepsessies is er een speciaal moment om je intentie te delen als je dat wilt, iedereen krijgt een kaars die aangestoken wordt met het zetten van je intentie voor je reis. Zodat je dat als kompas kan gebruiken tijdens je reis. 

bottom of page