top of page
Image by Ivan Aleksic

Magic Truffels

Psilocybine reizen voor een nieuw perspectief

Let your heart glow and your energy flow

● Magic Truffles

MindTravellers biedt ook magic truffelreizen aan. Dat is hetzelfde als psilocybine reizen. Psilocybine is de actieve stof, in Magic Truffels. Een truffelervaring - of psilocybine reis - is heel bijzonder. Je gaat dingen anders horen, zien, ruiken en voelen. Ook ervaar je vaak, een sterke verbinding met anderen, met je omgeving en met de natuur.

 

Psilocybine is een effectief plant-medicijn. Wanneer je alleen psilocybine gebruikt, kun je al een zeer hoge bewustzijnsstaat krijgen. Hiervoor heb je in principe helemaal geen Ayahuasca nodig.  

 

Een Magic Truffels trip is geschikt voor mensen die voor het eerst willen afdalen in hun eigen geest en een beetje huiverig zijn voor de intense en langdurige ervaring die Ayahuasca biedt. De ervaring met Magic Truffels is wat korter en er is minder kans op bijwerkingen zoals misselijkheid of overgeven.

De psychedelische stoffen zorgen ervoor dat je dingen anders gaat horen, zien, ruiken en voelen. Je hersengebieden kunnen vrijer met elkaar communiceren. Dit kan een helende werking hebben bij aandoeningen als depressie, trauma en verslaving. 

We kunnen een psilocybine reis beschrijven met een veelgebruikte metafoor; het aanbrengen van een vers laagje sneeuw op een berg. Met verse poeder, heb je veel meer vrijheid om overal te skiën (lees; een groter vermogen om vrij te denken en een breder scala aan emoties te tolereren). De psilocybine ervaring kan je helpen om nieuwe, andere paden te vinden op de berg, nieuw terrein en nieuwe bezienswaardigheden (en een gevoel van jezelf als vrijer en minder beperkt door eerdere denkpatronen en gedragingen).

PHOTO-2022-07-16-10-55-29.jpg

Je kunt de volgende veranderingen op lange termijn ervaren

download (3)_edited_edited_edited_edited

Je kunt meer openstaan voor nieuwe ervaringen en andere gezichtspunten.​

download (3)_edited_edited_edited_edited

Je kunt spiritueler worden, of je jezelf nu wel of niet als spiritueel beschouwt.

download (3)_edited_edited_edited_edited

Je voelt je misschien meer verbonden met de natuur.

download (3)_edited_edited_edited_edited

Je voelt je misschien extroverter en staat meer open voor nieuwe ervaringen en ideeën.

download (3)_edited_edited_edited_edited

Deze veranderingen kunnen ertoe leiden dat jij of je familie anders naar jezelf gaan kijken

Mushroom_edited.jpg

Go on a Truffle trip and step through the gate to an inner world full of magic!

● Achtergrond Magic Truffles

Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten paddenstoelen in de wereld. Sommigen paddestoelen kunnen door mensen worden gebruikt voor een psychedelische ervaring. De paddenstoelen die hiervoor geschikt zijn heten psilocybine en psilocin. De Indianen kennen deze al heel lang, in de westerse wereld zijn ze pas in de vorige eeuw geïntroduceerd.

Sinds 2008 zijn paddo's niet meer toegestaan in Nederland. Wat wel is toegestaan, is Magic Truffels - sclerotium of filosoofstenen genoemd. In de grond waar de paddenstoelen groeien bevindt zich een groot netwerk van schimmels. Deze schimmel heeft een witte, vezelige structuur, die mycelium wordt genoemd. Bepaalde paddo's produceren daar Magic Truffels: een compacte harde massa verhard mycelium. Magic Truffels bestaan voor vijftig procent uit water. Het eindproduct lijkt een beetje op 'gewone' truffels uit de culinaire wereld. Het smaakt een beetje naar onrijpe walnoot. Magic Truffels zijn legaal. Je koopt ze gewoon in de smartshop.

 

De magic truffles die we gebruiken bij Mindtravellers wordt speciaal gekweekt op emoties; de visuele effecten zijn minder heftig. Dat is anders dan de magic truffels die je kunt kopen in de smartshop, waarbij de visuele effecten juist erg aanwezig zijn. 

● Waarom Magic Truffles?

Wetenschappelijke onderzoeken, waaronder een groot onderzoek van de John Hopkins Medical Center in Amerika tonen aan dat psilocybine ook zeer sterk visuele mystieke ervaringen geven.

Hoewel we hier geen gezondheidsclaims mogen maken, beloven vele onderzoeken zeer goede resultaten bij bijvoorbeeld depressie. Aan drie nederlandse universitaire medische centra loopt momenteel een onderzoek naar de effectiviteit van psilocybine bij therapieresistente depressie. De resultaten zijn veelbelovend. Magic Truffels reizen worden aangeboden in de Ayahuasca Ceremonies en wat zich goed laat combineren. 

Deze zijn dus elk weekend boekbaar.

 

Image by Jared Rice

Kom tot je kern, met je Inner Healing Intelligence -  je innerlijke kompas

Kalemegdan Fortress_edited.jpg

● Hoe voel je je?

Het voordeel van psilocybine is dat je minder lichamelijk ongemak hebt. Je wordt dus veel minder snel misselijk. Wij zien dat je hierdoor een rustigere en diepe reis kunt maken.

 

Magic Truffels beginnen een half uur tot een uur na inname te werken. Na een uur of twee is het effect het sterkst. De hele ervaring duurt drie tot zes uur. Psilocybine is een zeer sterk en effectief middel. Het kan veranderingen veroorzaken in gewaarwordingen, denkprocessen en emoties. Het kan leiden tot veranderingen in je gevoel van jezelf, of je perceptie van tijd en zelfs van de aard van de werkelijkheid. Dit is tijdelijk, tegen de tijd dat je innerlijke reis afloopt, voel je je weer normaal. Het kan je ook psychologische inzichten opleveren die nieuw en anders aanvoelen dan je huidige ideeën over wie je bent, of hoe de wereld in elkaar zit. Simpel gezegd, het verruimt je besef van wat het leven en je psyche kan bevatten. Dit leidt tot een grotere flexibiliteit in je denk patronen. Dat kan voelen als een verademing. 

 

Als je alleen met psilocybine werkt, kun je al een zeer hoge staat van bewustzijn krijgen, daar heb je in principe Ayahuasca helemaal niet voor nodig.

bottom of page