top of page

#5 dingen die je moet weten over Ayahuasca

Ayawasca, Aya, Aioaska of Ayahuasca zijn verschillende namen die je hoort en ziet. Maar wat is eigenlijk de juiste naam en waar komt deze vandaan. Hoe en wanneer gebruik je het "medicijn". Op internet is er veel te lezen en te zien dus je kunt veel vinden.


Maar wat is nu de juiste informatie over dit "medicijn". In dit artikel vind je 5 dingen die je moet weten over Ayahuasca.


#1 wat nu de correcte naam is voor deze hallucinogene drank

Je komt veel variaties voor deze drank tegen. Ayawasca is een veel voorkomende variatie hoe het geschreven wordt, maar je komt ook Aioaska, Ywaska en andere variaties tegen. Andere namen voor deze drank zijn Yagé, huasca, Aya, en Caapi.


Maar wat is de officiële naam voor deze drank? Ayahuasca is de correcte naam. Ayahuasca betekent slingerplant of liaan.


#2 waar komt ayahuasca vandaan

Ayahuasca is een oeroud medicijn dat afkomstig is van de Indianenstammen uit het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika.

Van ten minste 70 inheemse stammen die in het Amazonegebied leven, is bekend dat zij Ayahuasca als een heilig medicijn beschouwen.

Het gebruik ervan wordt begeleid door een medicijnman (sjamaan) die zijn kennis van generatie op generatie heeft door gekregen.


#3 wat is Ayahuasca precies

Ayahuasca is een thee of drank gemaakt van twee ingrediënten afkomstig uit het regenwoud. De liaan en de Viridis plant. Beiden worden urenlang gekookt om een bruine thee-achtige drank te creëren. Deze drank wordt Ayahuasca genoemd.


Ayahuasca in de juiste dosering geeft visuele hallucinerende effecten.
#4 Wat doet Ayahuasca

Ayahuasca heeft een visuele hallucinerende werking. Bij de juiste dosering komt het lichaam in een staat van bedwelming die droombeelden produceert. In het begin kan de ervaring onaangenaam zijn omdat symptomen als zweten, overgeven en diarree kunnen optreden. Het volgende stadium is spiritueel reizen of innerlijke reizen waarbij je in gesprek komt met je innerlijke ziel.

BNN's Drug Lab heeft een goede documentaire gemaakt over hoe een Ayahuasca ceremonie werkt en wat de effecten zijn.


#5 Voor wie

Voor Als je open staat voor nieuwe inzichten, lessen over jezelf en de dingen die belangrijk voor je zijn. Wij staan voor een combinatie van traditionele kennis, modern onderzoek en aan plantengeneeskunde gerelateerde praktijken. In onze veilige setting met de juiste begeleiders, kun je werkelijk de reis van je leven maken. Het is ook geschikt voor mensen die op de een of andere manier zijn vastgelopen. Vastgelopen in hun persoonlijke ontwikkeling. In het niet meer voelen van zelfliefde. Of problemen hebben met somberheid, angsten of verslavingen. Je kunt belangrijke inzichten krijgen in de problemen van je leven en ze zelf oplossen door er vanuit een ander perspectief naar te kunnen kijken.

Er zijn talloze problemen en vragen waarvoor onze plantenceremonies kunnen bijdragen aan een oplossing.


Bijvoorbeeld:

Overspannenheid

Burn-out

Depressie

Spanning

Angsten

Verdriet

Eenzaamheid

Negatief zelfbeeld

Rouw om verlies

Verslavingen

Angst om zich te binden

Angst voor verlating

Sociale angst

Communicatieproblemen

Psychosomatische problemen

Minderwaardigheidsgevoelens


Ook vanuit het oogpunt van persoonlijke groei is het een heel bijzondere ervaring om kennis te maken met je eigen wereld die groter is dan je je kunt voorstellen.Deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie.

Als je wilt deelnemen aan een ayahuasca ceremonie is het belangrijk om je van te voren goed te informeren. De juiste begeleiding door deskundigen is erg belangrijk tijdens een Ceremonie.

Op mindtravellers kunt u deze ervaring en expertise vinden. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Mindtravellers. Meer informatie kunt u vinden op Mindtravellers.com
De University of Maastricht, doet, in samenwerking met Mindtravellers, onderzoek naar de invloed van Ayahuasca op gezondheid en welzijn. Dr. Kim van Oorsouw, neuropsycholoog aan

deze universiteit, is betrokken bij onderzoek om de levensveranderende ervaringen met

Ayahuasca vanuit een wetenschappelijk perspectief te verklaren.

96 weergaven0 opmerkingen
Creative Lively _edited.jpg
bottom of page